torstai 28. tammikuuta 2010

Putkimiehiä ja palohälytys

Eilen osuikin kohdalleni ensimmäinen ongelma täällä Toulousessa. Olin aloittamassa astioiden tiskaamista, kun huomasin lavuaarin alla olevan putken vuotavan liitoskohdasta melkoisella tahdilla vettä kaapiin lattialle. Hana kiinni, lattia kuivaksi ja itseoppineena putkimiehenä totta kai kiristelemään liitoksia. No, eipähän se auttanut, ilmeisesti tiivisteet eivät vain enää halunneet jatkaa yhteistyötään. Tänään ilmoitin asiasta viereisen talon alakerrassa istuvalle päivystäjälle, joka järjestikin putkimiehet saman tien paikalle korjaamaan vian. Elekielen, englannin ja ranskan yhdistelmällä vika selvisi putkimiehille nopeasti. Homma oli selvä kymmenessä minuutissa ja nyt astiat ovat taasen valmiita kohtaamaan uusia ruoka-annoksia.

Illat kuluvat pääasiassa lukemisen, urheilun, netissä surffailun ja kavereiden kanssa oleskelun lisäksi Playstationin FIFA2010-pelin parissa. Käynnissä on nimittäin huikea pareittain pelattava turnaus lähes kaikkien EuropeanATCo-kurssilaisten (Eurocontrol + Georgia) kesken.

Viime yönä unen katkaisi palohälytys, joka hetken ulinan jälkeen onneksi katkesi. Pikainen vilkaisu käytävään kertoi ettei mitään suurempaa ollut ainakaan tässä kerroksessa tapahtumassa ja ratkaisu oli painua takaisin peiton alle eikä lähteä liikkeelle kohti kokoontumispaikkaa. Aamulla selvisi, että tämä oli kaikkien muidenkin ratkaisu - osa ei edes herännyt hälytykseen...

Ranskalaisten ICNA 08-kurssilaisten kanssa on hauska jutella lentämisestä, heillähän lennonjohtajakoulutukseen kuuluu myöskin PPL:n lentäminen. Suurimmalla osalla tunteja on sama about 45 mitä minullakin, jotkut eivät lupakirjaa ikinä saaneet ja yksi lensi sen ennen kurssia ja harrastaa nykyisin taitolentoa. Olisi kiva saada jo se lupakirja Ilmailuhallinnon syövereistä omiin käsiin, ilman sitä ei ilmaan täälläkään pääse. Ainakaan kerryttämään omia lentotunteja. Ranskalaiset kaverit ovat jo lupautuneet sopeuttamaan minut paikalliseen ilmailukulttuuriin ja tarvittaessa istumaan oikealle puolelle radiota käyttämään - osalle ranskalaisista kentistä ei nimittäin saa lentää ilman ranskan kielitaitomerkintää lupakirjassa.

Ei kommentteja: