sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Ice Breaking-viikonloppu Pyreneillä

Ensimmäiselle viikonlopulle oli suunniteltu koko porukan yhteinen Ice Breaking Weekend Pyreneillä. Matkaan lähtivät meidän European ATCo-kurssin lisäksi myöskin tutoreiksemme nimetyt ranskalaiset, toukokuussa valmistuvat, ICNA 08A-lennonjohtajakurssilaiset sekä neljä opettajaa. Siirtyminen Llon kylään suoritettiin viiden auton voimin, joista kolme oli koulun autoja ja kaksi ranskalaisten oppilaiden. Meidän kurssimme sijoitettiin kolmeen ENAC:n autoon, joita vakuutussopimusten vuoksi saivat ajaa vain opettajat... Sääli, pitänee vuokrata auto joksikin viikonlopuksi käyttöön, etteivät taidot (mitkä??) pääse kokonaan ruostumaan. Osuin samaan autoon saksalaisten Jenniferin ja Marinan sekä italialaisen Fabrizion kanssa. Kuskina tuleva practical training-opettajamme Rachel, joka toimii lennonjohtajana Pariisissa.

Automatka kesti kolmisen tuntia loppumatkan keskittyessä pienille vuoristoteille. Suomen liikenne tuntuu edelleenkin varsin rauhalliselta paikalliseen nähden ja jopa pienimmätkin suomalaiset turvavälit tuntuvat näin jälkeenpäin ajatellen todella pitkiltä. Llossa majoituimme paikalliseen Gite'hen kolmen ja kahden hengen huoneisiin. Samaan osuivat Fabio Belgiasta ja Manuel Saksasta. Illalla ennen nukkumaanmenoa söimme paikallisen aterian. Listalla oli kukkakaalikeittoa, kinkkukiusauksen tapaista ruokaa ja lopuksi erilaisia juustoja. Mmmm... Jopa kukkakaalikeitto maistui erittäin hyvältä! Ruoan jälkeen vielä Sequence-peli, jossa piti ryhmissä järjestellä pelilaudalla olevat lentokoneet vaadittuun järjestykseen ennen finaaliin tuloa. Itse asiasta ei siis päästy eroon viikonloppunakaan ;).

Aamulla herätys kahdeksalta, autoilla suksivuokraamolle ja saman tien hissillä ylös. Ankkurihissejä paikallisessa keskuksessa ei ollut, sompahissit ja tuolihissi sen sijaan kuuluivat valikoimaan. Rinteitä oli vihreästä mustaan, joista vähäisestä laskettelukokemuksestani ja pitkästä vuosien mittaisesta "tauosta" johtuen mustat saivat jäädä suosiolla väliin. Punaisissa riitti ihan tarpeeksi haastetta tälle erää. Vaikken laskijana olekaan mitenkään kokenut / tunne itseäni taitavaksi, sijoituin keskikastin hiihtäjien joukkoon esim. Fabrizion ja Marinan kanssa. Ranskalaiset ja Irwin olivat selvästikin kokeneita laskijoita, Irwin on mm. työskennellyt laskettelukeskuksessa Coloradossa. Joukossa oli myös yllättävän paljon ensikertalaisia (esim. kaikki georgialaiset) ja yritimmekin parhaamme mukaan auttaa heitä alkuun. ENAC:n liikunnanopettaja Patrick oli myös mukana ja hän sai totta kai hoitaa suurimman osan siitä urakasta.

Laskettelu sai luvan loppua neljän kieppeillä, koska edessä oli kylpyläreissu. Gitemme lähellä oli mm. kolmella lämpimällä ulkoaltaalla varustettu kylpylä Les Baines de Llo, minne lopulta päädyimme pitkän jonotuksen jälkeen. Paikka oli täpötäysi, eikä ihme. Lämpimissä altaissa lojuminen on melko mukavaa puuhaa.

Iltapalaksi oli tällä kertaa jotakin muuta keittoa (myös hyvää), katalonialaista kanaa ja jälkiruoaksi jätskiä. Tällä kertaa aikaisin nukkumaanmenosta ei tullut mitään vaan sänkyyn pääsi vasta kahden kieppeillä. Vietimme samalla kurssinjohtajamme Gregin 42. syntymäpäivää.

Aamupala yhdeksältä ja suunta Carcassonneen, jota koristaa erittäin suuri linna. Kaupunki oli todella mukava ja varmasti näkemisen arvoinen! Lounaan söimme matkalla jossakin pienessä kylässä. Alkupalaksi lajitelma makkaraa, kinkkua, salaattia yms., pääruoaksi lohta ja jälkiruoaksi juustoa. Mautonta lohta lukuunottamatta kaikki oli todella hyvää. Carcassonnesta suuntasimmekin sitten suoraan koululle moottoritietä pitkin ja jossakin vaiheessa matkaa tuntui siltä, että kaikki Rachelia lukuunottamatta nukkuivat.
Laittelen lisää kuvia nähtäville myöhemmin.









1 kommentti:

hanna kirjoitti...

Höh, oon ihan pettyny ku et uskaltanu mennä mustiin rinteisiin... Mutta noi ruokakuvaukset on hyviä. :D