keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Kolme yötä lähtöön on

Vähiin aika Suomessa vääjäämättä käy vaikka juuri tuntuikin siltä, että lähtöön olisi ikuisuus. Lauantaina klo 0750 Suomen aikaa starttaa British Airwaysin lento kohti Lontoota, jossa koneenvaihto saman yhtiön lennolle Toulouseen. Perillä kello 1450 paikallista aikaa (UTC+1).

Meilejä on tullut paljon liittyen saapumiseen ja ensimmäisen viikon ohjelmaan, lukujärjestys on annettu ja ensimmäisen viikonlopunkin ohjelma selvillä - retki vuorille opettajien ja muiden kurssilaisten kanssa. Kurssihan koostuu sekä meistä Eurocontrolin oppilaista, että Georgian valtion lennonjohto-oppilaista. Todennäköisesti siis venäjäntaidotkin joutuvat koetukselle.

Ensimmäisen viikon kattavaan lukujärjestykseen sisältyy maanantain aloittavan kurssiesittelyn lisäksi paljon muutakin. Päivät alkavat vaihdellen aamukahdeksalta ja -yhdeksältä lyhyimmän päättyessä klo 1215 ja pisimmän 1815. Ruokailuun on päivän keskellä varattu aikaa vähintään tunti. Maanantaina kurssiesittelyn jälkeen luvassa ilmailulakia ja -englantia, tiistaina ranskaa ja koulun esittely, keskiviikkona lentokoneiden suorituskykyä ja tekniikkaa, ilmailulakia ja lennonteoriaa, torstaina meteorologiaa ja lennonteoriaa ja perjantaina ilmailulakia ja liikuntaa.

Majoitus Toulousessa tapahtuu ENAC-koulun campuksella sijaitsevassa Maryse Bastie-asuntolassa 16 m2 yksiöissä, joissa on oma suihku ja wc. Huoneet näyttävät kuvissa erittäin uusilta ja hyväkuntoisilta. Nettiyhteydenkin pitäisi pelata.

2 kommenttia:

Styrman Sam kirjoitti...

Tervemenoa vaan Toulouseen! Oltiin siellä A340-kurssilla puolitoista vuotta sitten. Nasta kaupunki, opiskelijoita riittää. Ja kodittomia koiriensa kanssa...

Onnittelut valinnasta - nothing To Lose!

jr kirjoitti...

Tackar!

Toissapäivänä tuli törmättyä ensimmäiseen, viiden hengen, kodittomien koiranomistajien ryhmään. Omituinen näky näin suomalaiseen ympäristöön tottuneelle.