lauantai 16. tammikuuta 2010

Bonsoir

Ensimmäinen yö Toulousessa on edessä. Päivä on ollut melkoisen täysi, alkoihan se jo klo 5:00 Suomen aikaa edellisen yön vähien unien jälkeen. Kentälle lähti saattoväkeä auton täydeltä.

Lento Lontooseen sujui kaikin puolin ok, kunnes kone oli laskeutunut ja pysähtynyt standille. Kapteeni James Hall kuulutti, ettei portaita ole saatu liikkeelle akun loppumisen vuoksi ja uusia portaita etsitään. Tilannepäivityksiä tuli aina silloin tällöin kuivalla, mutta tilanteeseen erinomaisesti sopivalla brittihuumorilla höystettynä: "... ja nyt voin kertoa, että portaisiin ajo-oikeuden omaava kuljettaja lähti viemään matkatavaroitanne terminaaliin, eikä uusia löydettyjä portaita ole tämän vuoksi saatu koneen luokse. Onneksi uusi kuljettajakin on nyt löytynyt ja käytävän vasemmalla puolella istuvat matkustajat voivatkin jo nähdä, kuinka hienosti portaiden ajamiseen kelpuutettu kuljettaja niitä tänne koneen luokse ajaa. Kun menette bussilla terminaaliin, huomaatte ympärillänne varmasti runsaasti katettuja portaita. Tietenkään meidän kuljettajamme ajo-oikeus ei koske niitä, vaan pääsette kävelemään alas liukkaita kattamattomia portaita vesisateessa. Olkaa varovaisia."

BA:n lento Lontoosta Toulouseen lähti hieman aikataulusta myöhässä. Matka sujui hyvin, pohjoisirlantilaisen kurssikaverini lisäksi koneessa oli mm. brittiläinen rugbyjoukkue matkalla otteluun Toulouseen. Jalkatilaa tosin ei BA:n economyssa tunnu olevan mitenkään liikaa; jaloistani johtuen tästä on annettava iso miinus.

Toulouse-Blagnacin kentältä oli kuljetus ENAC:lle, josta saimme asunnot ihmeellisen helpon oloisesti. Todella mukava ja hyvää englantia puhuva vahtimestari(?) antoi kummallekin meistä avaimet ja selitti nopeasti bussi- ja metroyhteydet, ravintolan yms. Pikaisen purkamisen jälkeen lähdimmekin jo paikalle saapuneiden viiden muun kurssikaverin kanssa syömään keskustaan italialaiseen ravintolaan ja sitten kaupan kautta takaisin tänne. Paljon tuli tavaraa raahattua, mm. henkareita välttämättömien ruokatarpeiden lisäksi.

Nyt edessä on vielä suihku, ja sitten superpitkä yöuni.

Ei kommentteja: