sunnuntai 17. tammikuuta 2010

2. päivä

Varsinainen koulutus alkaa huomenna tämän päivän (sunnuntai) ollessa vielä vapaa. Yöllä tuli nukuttua n. 11 h, matkaväsymystä selvästi havaittavissa... Aamulla huoneessa nautitun aamupalan jälkeen pikainen tutustuminen omalla pienellä porukalla koulun alueeseen ja sitten Fabrizion ja Manuelin kanssa keskustaan syömään hampurilaiset. Kello oli jo paljon ja muutamat perustarvikkeet ruoanlaittoon puuttuivat (kukapa olisi eilen voinut muistaa, että suolaa ym. mausteitakin olisi sieltä kaupasta voinut ostaa). Juustoakin olin ansioituneessti ostanut, mutta leipä puuttui. Eiköhän tämä tästä. Kiertelimme Quickin hampurilaisten jälkeen kaupungilla, jonne menimme muuten kävellen. Ei sinne ihan puolessa tunnissa pääse, lähemmäs tunti siihen meni... Metrolla takaisin.

ENAC:lle päästyämme kello olikin jo melkein kuusi ja päätimme käväistä vielä lyhyellä juoksulenkillä. Meille kuitenkin ilmoitettiin, että seitsemältä olisi tapaaminen meidän ranskalaisten tutoreiden kanssa ja lyhyestä lenkistä tuli vieläkin lyhyempi. Kävimme kuitenkin juoksemassa n. 30 min.

Ilta oli mukava, juttelimme toukokuussa valmistuvien ranskalaisten lj-opiskelijoiden kanssa ja he esittelivät koulualueen aamuista seikkailuamme tarkemmin. Heillä opiskeluun sisältyy myös pakollista lentokoulutusta. PPL:n suorittaminen on vapaaehtoista, mutta suotavaa. Löytyipä joukosta myös yksi taitolennon harrastaja. Näin on saatu aikaan hyvät kontaktit lentoharrastuksen jatkamiseksi täällä Ranskassa. Kentälle on kuulemma n. 5 minuutin ajomatka koululta. Not bad.

Hellan arvoituskin tuntuu ratkenneen ja spaghetti kiehuu. Pikainen iltapala ja sitten nukkumaan, huomenna päivä alkaa kello 9 luokassa B007.

Hyvää yötä!

Ei kommentteja: