sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Let it snow, let it snow, let it snow

Tänä aamuna maa oli valkoinen. Lunta tiputteli taivaalta hiljalleen ja Hollannin liikenne oli tietenkin sekaisin. Maaliikenne siis. Autot. Moottoritiellä seitsemänkymppiä mittarissa riitti muun liikenteen ohittamiseen.

Ilmassa tilanne oli hieman parempi. Olin Hannover Eastilla, kun Westin läpi lensi Luxemburgiin suuntaava CRJ2 (pieni suihkukone, moottorit takana) SAS:n reittilennolla. Luxembourg closed. Mikäpäs siinä, varakentälle Ranskan Metziin. Ei onnistu, lennonjohto viikonloppuisin suljettu (mitenkäs lennonvalmistelu, NOTAM:it tutkittu, huh?). No, suunta kohti Maastrichtia ja laskuun.

Tauon jälkeen satuin tutkalle, kun kyseinen kone ilmestyi näytölle noustessaan ilmaan Maastrichtista suuntana Kööpenhamina. Koneen tullessa jaksolle selvitys pinnalle 330. "...and how was Maastricht?" "More welcoming than Luxembourg, I must say." Kysäisin mitä matkustajille tapahtui ja lentäjä vastasi heidän jääneen odottamaan bussikuljetusta Luxiin. Vapaata bussia kuulemma hyvin vaikea löytää Maastrichtista näin sunnuntaina. Sitten oli pakko tokaista, että Luxemburgista Köpikseen matkaavia ei varmasti ehditty saada Maastrichtiin ja koneeseen. Kuulokkeissa särähti lakoninen vastaus: "Well, we are requesting FL410..."

Ei kommentteja: