lauantai 16. maaliskuuta 2013

Lauantai-illan hiljaisuus

Tänään rosterissa A2. 15:00-22:30. Lauantai-illat ovat tavallisesti hiljaisia. Niin nytkin. Kaikki Hannoverin sektorit yhdistetään puoleksi tunniksi jo 20:30. Eipähän tapahdu muina iltoina. Tuntuu, että suurimmalle osalle lennoista riittää "Radar contact" ja "Bye bye." Eipä siinä mitään, välillä tällaiset hiljaiset jaksot ovat ihan kivojakin. Mutta ei tänään. Liikennepiikit herättävät välillä mukavasti, tänään sellaisia ei tule. Johtaminen on tasaisen väsynyttä ja sitä pitää yrittää piristää äänensävyä vaihtamalla, omia juttuja lisäilemällä ("Lufthansa, you know what... You're lucky, you can proceed direct Lucky.") Ainakin lentäjä vaikuttaa iloiselta vastatessaan. Mikäpä siinä, hyvä oikaisu.

Kielitaitoa pääsee myös harjoittamaan yrittämällä tervehtiä mahdollisimman monia heidän omilla kielillään. Varsinkin turkkilaiset ja ranskalaiset tykkäävät, kun jaksolla kuuluu "Merhaba" tai "Bonjour." Tuntuvat kuuntelevan myös tavallista paremmin. Asiakaspalveluahan tämä loppujen lopuksi on ;)

Tänä iltana töissä ei ole väkeä yhtään liikaa, early go'kin on "vain" puoli tuntia. Noh, huomenna edessä futismatsin tuomitseminen kymmeneltä ja sitten yhdeksi töihin. Toivottavasti hieman kiireisimmissä merkeissä.

Ei kommentteja: