keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Takaisin ops-roomissa

Elokuun loppupuoli meni stressaavien simulaattorikokeiden merkeissä. Todennäköisesti kukaan ei pysty takaraivossa olevan jännityksen takia esittämään parasta osaamistaan, mutta oman kurssin osalta suoritukset olivat senkin tiedostaen yllättäviä. Eikä valitettavasti iloisella tavalla. Kolmesta DeCo-sektorin kaverista yksi otettiin uusimaan, muut kaksi saivat sanoa näkemiin uralle Eurocontrolin leivissä. Uusinut kaveri sai kaksi viikkoa lisäkoulutusta ja suoritti sitten kokeet hyväksytysti.

Simulaattorikokeet kestävät viisi päivää ja jokaisena päivänä suoritetaan kaksi EC- ja kaksi CC-simulaatiota. Välissä on (liian) pitkät tauot, jotta valvojat ehtivät käydä suorituksen läpi ja arvostella sen.

Kokeiden jälkeen pidin viikon vapaata, kohteena totta kai Suomi! Syyskuun alussa oli vihdoin aika palata oikean liikenteen pariin. Tunnelma ops roomissa on simulaattoriin verrattuna jotenkin vapautuneempaa ja mä koen ainakin suoriutuvani oikean liikenteen kanssa paremmin... Onneksi näin päin. Vuoro kestää 7,5 tuntia, töitä saa tehdä max. 2 tuntia putkeen ja sitten on oltava tauko. Taukojen pituus vaihtelee käytännössä puolesta tunnista puoleentoista. Näin ollen johtamista päivän aikana kertyy sellaiset viitisen tuntia.

Huomenna edessä Afternoon Swing 5. Päivä siis alkaa klo 13:30 ja loppuu klo 21:00.

2 kommenttia:

Janne Hannula kirjoitti...

Terkut aluelennonjohtokurssilta Tampereelta! Suomessahan tää on ammatillista lisäkoulutusta peruskurssin päälle. Kova on tuo poispotkimisprosentti teillä siellä suuressa maailmassa, mistäs itse näkisit sen johtuvan? Onko vaatimustaso yksinkertaisesti niin järkyttävän kova vai olisko hakuprosessissakin hiomista? Suomessa puhutaan n. viidestä prosentista, mutta täällähän on noita hiljaisempiakin kenttiä, joissa ehtii kehittyä uran alussa. Niissä työ sisältää paljon muutakin kuin pelkkää koneiden johtamista.

Blogis on mielenkiintoista luettavaa, jaksahan kirjoitella jatkossakin! Ja tervetuloa tutustumaan kotimaiseen aluelennonjohtoon, jos tuut joskus käymään Tampereella.

jr kirjoitti...

Kiitos!

Mun mielestä suurin yksittäinen syy on vähäinen aika. Pelivaraa ei ole paljon ja jos ei suunnitellussa ajassa pääse vaaditulle tasolle, tuloksena on tylysti goodbye. Virallinen läpäisyprosentti on jotakin 50:n kieppeillä, mutta viime vuosina todellinen lukema on ollut paljon pienempi.

Yritän aktivoitua tän kirjoittamisen suhteen.. Jäänyt hieman vähiin viime aikoina. Kiitos kutsusta! Marraskuussa tarkoitus viettää pari viikkoa Suomessa ja sitten tietenkin joulun aika, eli eiköhän sitä sinne ehdi piipahtamaan! Ja sama homma, mikäli olet tänne päin tulossa, niin ilmoittele!