keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Opi opiskelemaan

Niin, yksi ihmeellisimmistä aineista, joka tähän koulutusohjelmaan kuuluu, on opiskelutaito. Monien mielestä (kyllä, kuulun tähän joukkoon) aine on täysin turha. Siinä opitaan etsimään tietoja eri lähteistä, ja käyttämään niitä. Tätä taidettiin tehdä lukiossa "jonkun verran". Hohhoijaa.

Englannin aineet palautettiin myös tänään. Sitä kieltä myös puhuttiin, ja täytyy sanoa, että olin yllättynyt luokan englannin taidosta. Enkä positiivisesti. Siis oikeasti, SYK:n kieltenopetuksen täytyy olla todella hyvää tai sitten nykyisten koulukavereiden opiskeluinnokkuuden kyseisen kielen kohdalla todella huono. Monet osasivat nauraa kielitaidolleen. Onneksi luokassa on sentään muutamia, jotka ovat hyviä englannissa. Meille luvattiin jatkossa antaa omat tehtävät. Luulin aiemmin osaavani englantia hieman keskivertosuomalaista paremmin, mutta jos keskitaso löytyy tältä luokalta niin tuon hieman-sanan voi heittää pois ja vaihtaa johonkin toiseen. Ehkäpä tähän mielikuvaan vaikuttaa Sykin vahva paluumuuttajaedustus, englannin taso oli hyvä, sitä kuuli jatkuvasti ja tuli välillä puhuttuakin. Kun kerran ruotsin opiskelu on monella nykyisin aika väkinäistä, jään pelonsekaisin tuntein odottelemaan sitä ainetta. Hej, jag heter Jaakko.

Englanti on virallinen merenkulkukieli. Sitä on osattava. Miksi? Katso video...
http://www.youtube.com/watch?v=VSdxqIBfEAw

Tänään lähilaituriin kiinnittyi kolme Ahvenanmaalta tullutta koulupurjelaivaa. Niin, sain myös vastattua parisivuisen tehtäväpaketin viimeisiinkin tehtäviin. Vastauksiin meni 14 sivua. A4. Tietokoneella.

Ei kommentteja: