maanantai 1. syyskuuta 2008

Ensimmäistä kertaa merellä

Tänään päivä alkoi niinkin myöhään kuin 12.15. Ensimmäiset neljä (selvisi, että yksi kaveri kävi aikanaan LentoRUK 81:n, eli erää II/06 ja odottelee Ilmailuopiston hakua...) otettiin heti veneenkäsittelyharjoitukseen satama-altaalle, ja satuinkin olemaan tässä joukossa. Ensin heitimme yhden opettajan toiselle puolelle satamaa vaahtopäiden läpi ja sitten palasimme "omaan" altaaseen ajelemaan kahdeksikkoa ja harjoittelemaan laituriin kiinnittymistä. Ei mikään ihan helppo homma noin pienelläkään veneellä. Huippunopeus n. 30 solmun luokkaa, joten mistään ihan tehottomasta laitteesta ei kyse ollut. Loppuaika menikin sitten perinteisistä merimiesaiheista perinteisimmän harjoittelussa - eli solmujen teossa.

Illalla kirjasto, lenkki ja voileipägrillin testaus, hyvin toimii ja paistaa makkaratkin tehokkaasti.. Huomenna onkin sitten aikainen aamu, klo 8.00 pitäisi olla sosiaali- ja terveysalan yksikössä opettelemassa jotakin terveydenhoitoon liittyvää, hyvin luultavasti ensiapuasioita. Kuten sanottua, tässä löytää itsensä lukemasta ja oppimasta asioita, joita ei voinut ikinä kuvitellakaan opiskelevansa. Iltapäivällä onkin Äijänsuon stadionilla muistaakseni joku kakkos- tai kolmosdivarin futismatsi jonka ajattelin vaihtelun vuoksi käydä katsomassa.

Mainos: Pääsin mukaan betatestaamaan uutta nettipeliä nimeltään Airwaysim (www.airwaysim.com), jossa tehtävänä on pyörittää omaa lentoyhtiötä tehden siitä totta kai mahdollisimman menestyvä. Peli on erittäin monipuolinen ja sen voi aloittaa vaikka miltä aikakaudelta haluaa, matkustajalentämisen alkuajoilta, nykypäivästä tai jostakin sopivasta välistä.. Kentät ovat oikeat, matkustajamäärät perustuvat oikeaan dataan, konetyypit ovat oikeita ja ilmestyvät oikeissa ajankohdissa.. Paljon on siis tehty oikein tuon pelin kanssa :) Täytyy sanoa, että Sami Puro on erittäin aikaansaava ihminen virtuaali-ilmailun saralla; hänen käsialaansa ovat mm. Virtual Finnair, FSNordic ja nyt Airwaysim. Nykyisin hän lentää Finnairilla Airbus-perämiehenä.

Öitä!

Ei kommentteja: