tiistai 7. lokakuuta 2008

Harjoittelupaikka ym.

Moi. Taas on aikaa kulunut liikaa edellisestä blogikirjoituksesta. Tänään meillä oli tavallista reilusti pidempi koulupäivä. Varsinaisen päivän jälkeen oli vielä terveystentti ja siihen liittyvä käytännön harjoitus koululaivalla, tosin sen ollessa kiinni laiturissa. Harjoitukseen kuului erilaisissa onnettomuustilanteissa ensiavun antaminen. Koulupäivään kuului myös merikapteeni Jaakko Varimaan luento 'Sukellusvene sumussa', jossa hän kertoi vuonna 1963 sattuneesta törmäyksestä neuvostoliittolaisen K-33 Hotel-sukellusveneen ja suomalaisen rahtialuksen, m/s Finnclipperin törmäyksestä. Luennosta teki mielenkiintoisen myös se, että kapteeni Varimaa oli itse ollut Finnclipperillä tuolloin toisena perämiehenä. Tarttuipa matkaan myös hänen kirjoittama kirja tapauksesta.

Sain myös kuulla, että harjoittelulaivani keväällä tulee mitä luultavimmin olemaan Eckerö Linen m/s Nordlandia. Tämä oli hyvä uutinen, matkustajalaivat kiinnostavat kuitenkin ehkäpä muita enemmän, laiva liikennöi Helsingistä ja vuorottelu on 2vko/2vko.

Etihad Airwaysin haku liikahti myöskin eteenpäin: testit valinnan mukaan helmikuussa Lontoossa tai maaliskuussa Frankfurtissa.

Huomenna edessä normaali klo 8 alkava koulupäivä. Tänään edessä vielä mestareiden liigan futismatsi...

Ei kommentteja: