lauantai 22. syyskuuta 2007

Tunnelmia aukista

Kolme viikkoa aukkia takana, sisältönä lukuisia oppitunteja ja käytännön harjoituksia. Oppimista riittää niin yleisistä aukin asioista (johtamistaito, kouluttamistaito jne.) kuin oman linjan erikoisuuksistakin. Tulevana maanantainakin edessä joke-oppitunteja aamukahdeksasta iltayhdeksään.. Aukin aikana olen osallistunut myös kahteen otteeseen sotainvalidien paikalliseen syyskeräykseen. Ensimmäinen kerta oli Palokan Piilolassa, jonne matkattiin bussilla. Keräysalue oli kohtuullisen iso, lopputuloksena päälle 200 e ja kuntoisuusloma (raja siis tuo 200). Viime torstaina suunta sitten Laukaaseen, jossa alue turhan pieni ja kuntoisuuslomaa ei sitten tullut... Mutta mukavaa vaihteluahan nuo keräykset olivat.

Viime viikon alussa käväistiin perustamassa ilmavalvonta-asema lentokentän läheisen mäen päälle. IV-asema on "sisällytetty" 50-70 kg painaviin laatikoihin, joita sitten raahattiin mäkeä ylös ja alas - tietenkin sateessa. Yöpyminen sissiteltassa, tosin nukkumisesta ei taaskaan paljon tietoa kun piti pyörittää kolmea eri vartiota seitsemän miehen vahvuudella... Tähystäjä, kipinä ja tavallinen vartiomies. Sen verran mukavan oloista puuhaa, etten ole erityisemmin harmissani siitä, ettei joke-linjalaiset pääse asemaa perustamaan kuin enää kerran tämän jälkeen ;) "IV nukkuu metsässä öitä, joke syö sodessa sämpylöitä..." Nooo... ei se nyt ihan noinkaan mene, mutta kun joke on oppitunneilla niin iv perustaa käytännössä asemaa tai harjoittelee sen perustamista metsässä - ja viime aikojen sateisten kelien vuoksi on meidän linjan kaverit olleet todella tyytyväisiä. Lukemista riittää oman linjan puolesta erittäin paljon, ulkoa pitää osata paljon juttuja ja materiaalia ei saa kasarmialueelta pois viedä. Kaksi ensimmäistä aukin yhteistä koulutyötä (=koetta) takana. Ensimmäinen oli Ylsot-koulutyö (yleisestä palvelusohjessäännöstä yms.), valvontalinjalta (iv/joke) yli puolet eivät edes läpäisseet koetta... Liikunnan koulutyö olikin suunnistus, paras tulos 6 rastin radalta 30 min, huonoin päälle 2 h. Täytyy olla tyytyväinen mun suunnistustaustalla, 38 min =)

Uuden tuvan kaveritkin alkavat olla jo tuttuja ja hyviä tyyppejä tämäkin tupa täynnä!!! "Jokelinja, aikaa oppitunnille siirtymiseen 15 min., varustus jokekansio ja muistiinpanovälineet!" "IV-linja, aikaa ulos siirtymiseen 15 min., varustus kenttävarustus, ase, päällä sadeviitta, sadelahkeet..."

Ei kommentteja: