perjantai 21. toukokuuta 2010

Practical test ohi

Koko kevään mielenkiintoisimmat kokeet, eli käytännön simulaattorikokeet, ovat nyt ohi. Tiistaina oli vuorossa PC-osio, jossa siis n. 45 minuuttia plannerina. Radar controllerina toimi tuolloin ENAC:n opettaja (joka ei ollut osallistunut meidän kurssin opettamiseen) ja toisena arvioijana Brestin aluelennonjohdon lennonjohtaja. Tulokset (laajuudessa go / no go) saimme tietää heti illalla kokeen jälkeen. Go siitä tuli. Torstaina taasen RC-osio, jossa opettaja PC:nä ja Brest ACC:n lennonjohtaja arvioijana. Läpi sekin meni. Kokeet olivat mielestäni selkeästi helpompia, kuin kolme viimeisintä simulaatiota - varmastikin tarkoituksella, mutta olisin kaivannut varsinkin RC-osioon hieman enemmän haastetta.

Käytännön kokeita lukuunottamatta viikko on ollut melkoisen hiljainen. Aiheina mm. Aircraft Performance-kokeen korjaus, Human Factors (mm. kielitaidosta ja kulttuurieroista) ja Search and Rescue.

Eilen pääsin taas ilmaan. Tällä kertaa kyytiläisinä Irwin ja Manuel. Päätimme yrittää visiittiä Blagnaciin, mutta iltaruuhkan takia pyyntömme evättiin ja kävimme tekemässä matalalähestymisen Carcassonnessa. Keli oli todella hyvä. Tiimaa on täällä Ranskassa kertynyt tähän mennessä 5h04min, vähemmän kuin olisin toivonut, mutta kohtuullisesti kuitenkin.

Yritän taas laitella kuvia myöhemmin.

Ei kommentteja: